Proiectil exploziv de calibru 150 mm, descoperit în municipiul Odorheiu Secuiesc

Sâmbătă, 15 Iunie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Proiectil exploziv de calibru 150 mm  descoperit in municipiul Odorheiu Secuiesc | imaginea 1 Marţi după-amiază, 11 iunie, a.c., la ora 14:45, în timp ce efectua lucrări de săpături pentru o fundație, un localnic din Odorheiu Secuiesc a găsit în curte un proiectil.

Cetățeanul a anunțat de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la fața locului deplasându-se echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Oltul" al județului Harghita, care a constatat faptul că proiectilul era de calibru 150 mm, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, cu încărcătura și focosul în perfectă stare de funcționare. Misiunea de identificare, căutare, ridicare, transportare și depozitare, în vederea distrugerii ulterioare, a fost executată în siguranță, fără a fi înregistrate pagube materiale ori victime omenești.

E îmbucurător faptul că oamenii conștientizează riscurile la care se expun dacă manevrează elemente de muniţie, găsite în timpul activităților curente. Pe această cale, pompierii harghiteni le mulţumesc că răspund pozitiv apelurilor lor și anunță autoritățile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniţie, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.