Respect, Plutonier major Liviu Gabriel Crangă!

Luni, 10 Iunie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Respect  Plutonier major Liviu Gabriel Cranga | imaginea 1 Pentru salvatorul teleormănean Liviu Gabriel Crangă „meseria e brățară de aur”.

La inundațiile din localitatea Drăgănești Vlașca, nimic nu prevestea că s-ar întâmpla ceva deosebit, în sensul că situația era atent monitorizată de pompieri, polițiști, autorități locale și județene.

Circulația autoturismelor pe drumurile E70 și DJ 503 se desfășura cu dificultate, pe un singur sens, apa ajungând la o adâncime între 30 și 50 de cm, iar pentru evitarea producerii unor incidente, polițiștii teleormăneni asigurau fluidizarea traficului în zonă, impunând și o restricție autoturismelor de până la 3,5 t pe DJ 503, cu ruta alternativă spre orașul Videle, pe Drumul Comunal 18, Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga, cu revenire pe DJ 503.

Cu toate acestea, un conducător auto grăbit, care transporta spre capitală un grup de cetățeni de naționalitate germană, fără să reducă semnificativ viteza pentru a nu favoriza pătrunderea apei la motorul autovehiculului, a pătruns rapid în zona inundată și ...s-a oprit.

Pentru scoaterea mașinii din mijlocul apelor au intervenit imediat pompierii militari cu o autospecială de stingere, însă chiar și după ce a ajuns pe uscat, motorul acesteia a refuzat să mai pornească, spre disperarea călătorilor care aveau un avion de prins.

Respect  Plutonier major Liviu Gabriel Cranga | imaginea 2

„Meseria este brățară de aur” pentru plutonierul major Liviu Gabriel Crangă, care până să ocupe o funcție de subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele, în anul 2006, de conducător auto (autospeciale), a fost mecanic auto timp de aproximativ 25 de ani. Pasiunea sa pentru autovehicule nu s-a terminat nici după ce a ajuns pompier, ci din contră, el s-a implicat activ în rezolvarea tuturor problemelor tehnice ce au apărut la autospecialele de intervenție din cadrul unității.

Observând necazul acelor oameni și fiind în natura sa de salvator să nu stea cu brațele în sân la problemele semenilor, cu o trusă de scule din cadrul Punctului de lucru al pompierilor din localitatea Drăgănești Vlașca s-a oferit să le repare mașina care intrase la propriu „la apă”.

Intervenția salvatoare nu a fost nici de această dată una ușoară, deoarece apa pătrunsese pe la filtrul de aer în radiatorul de intercooler de la motor, spre camera de ardere și pistoane, cu pericol de distrugere a acestuia. Aproape șase ore a durat acțiunea colegului nostru, care a desfăcut pe loc tot motorul și l-a asamblat înapoi ca și cum ar fi fost un puzzle în mâna unui specialist, reușind să-l repună în perfectă stare de funcționare, spre marea uimire, dar și bucurie, a cetățenilor germani.

Un moment foarte emoționant pentru acest pompier teleormănean a fost atunci când fiecare pasager a dorit să-i mulțumească personal pentru tot ceea ce a făcut pentru ei, pentru cunoștințele și priceperea sa în această meserie, dovedind încă o dată că este un om dedicat binelui, un salvator de excepție.

Îi mulțumim pentru modul în care a ales să se implice în rezolvarea problemelor celor aflați în dificultate, pentru spiritul lui civic, altruismul și responsabilitatea față de semeni și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire pentru tot ceea ce face, constituind un adevărat model pentru colegi și comunitatea noastră!

Respect  Plutonier major Liviu Gabriel Cranga | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.