Respect, Plutonier major Predescu Ion Adrian!

Sâmbătă, 01 Iunie 2019Arges
Sursa Foto: ISU Arges

Respect  Plutonier major Predescu Ion Adrian | imaginea 1 Deși se afla în timpul liber, un pompier, subofițer - conducător auto în cadrul Detașamentului de Pompieri Mioveni – a intervenit, marţi, 28 mai, a.c., primul, la accidentul rutier din zona Clucereasa, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în glisieră.

Pentru pompieri, a fi salvator a devenit un mod de viață. La fel este și pentru plutonierul major Predescu Ion Adrian, care, mânat de pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și de spiritul civic, a acționat, fără să stea pe gânduri, și a făcut tot ce știa că trebuie în astfel de situații: a evaluat situația și starea de sănătate a victimei, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, ba chiar l-a sunat pe comandantul de subunitate, care a alocat, imediat, forțele pentru acest caz.

Apoi, cu tact, a discutat cu victima, asigurându-i acesteia confortul psihic necesar, s-a convins că nu are leziuni grave, a ajutat-o să iasă din mașină și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Totodată, a deconectat bateria autoturismului, asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Chiar dacă starea persoanei implicate în accident nu a fost gravă și, în urma evaluării și de către echipajul SMURD sosit la fața locului, aceasta a refuzat transportul la spital, suntem convinși că ajutorul acordat de colegul nostru a contat enorm.

Știm că și-a făcut doar datoria, dar îl felicităm și îi mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă!

Respect  Plutonier major Predescu Ion Adrian | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.