S-au mobilizat pentru ajutorarea localnicilor greu încercați din cauza apelor

Marți, 04 Iunie 2019Alba
Sursa Foto: ISU Alba

S au mobilizat pentru ajutorarea localnicilor greu incercati din cauza apelor | imaginea 1 În urma efectelor produse de inundații, ca manifestare a unor fenomene extreme de ploi abundente și scurgeri de pe versanți, în localitățile afectate (Pianu, Răchita, Săliștea) din județul Alba, echipajele ISU, autoritățile locale, Crucea Roșie, dar și voluntari, s-au mobilizat pentru ajutorarea localnicilor greu încercați din cauza apelor.

În dimineața zilei de duminică, 2 iunie, a.c., 12 voluntari de la Crucea Roșie s-au alăturat forțelor angrenate pentru restabilirea stării de normalitate și au distribuit alimente și alte bunuri necesare subzistenţei.

Astfel, în cursul zilei, 400 litri de apă, 200 pâini, 220 pateuri, 216 conserve de fasole și carne, peste 200 pachete igienico-sanitare, peste 300 lenjerii de pat, peste 100 perechi de cizme au ajuns în zonele grav afectate.

Pentru eficientizarea planului de distribuire a acestor bunuri, voluntarii s-au mobilizat în 3 echipe cu câte 3 mașini, una dintre ele fiind de teren (4X4), pregătită să parcurgă drumuri accidentate, plus o remorcă de 1,3 tone.


În seara de 1 iunie, în zona de sud a județului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanți care a afectat localitățile Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură, fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor. Pompierii au depus eforturi susținute pentru evacuarea apei și deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.