Situaţii de urgenţă în 9 unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani

Marți, 04 Iunie 2019Botosani
Sursa Foto: ISU Botosani

Situatii de urgenta in 9 unitati administrativ teritoriale din judetul Botosani | imaginea 1 De la instituirea Codului Portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, s-au produs situaţii de urgenţă în nouă unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani (municipiul Botoşani, municipiul Dorohoi, oraş Flămânzi, comuna Sulița, comuna Albeşti, comuna Ungureni, comuna Dăngeni, comuna Havarna şi comuna Gorbăneşti).

În total au fost 15 apeluri, iar pentru înlăturarea efectelor au intervenit forţe şi mijloace ale ISU Botoșani și ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate. Pompierii militari au intervenit pentru: salvarea a trei persoane (doi adulți și un copil) dintr-o maşină care nu a mai putut înainta din cauza apei care a acoperit drumul dintre Măscăteni şi Ionaşeni, evacuarea apei dintr-o locuinţă, un garaj, subsolul unei case, trei curți şi degajarea a doua autoturisme rămase care nu şi-au mai putut continua cursa din cauza apei acumulate pe șosea.

Pompierii din Dorohoi au intervenit pentru a preveni inundarea unor locuințe din zona Drochia. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Flămânzi, Sulița, Albeşti, Ungureni, Havarna, Dăngeni şi Gorbăneşti au intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți. La această oră, nu mai sunt misiuni în derulare.

Totodată, în două localități (Ștefănești şi Cotuşca), a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 1503 consumatori. La această oră, defecțiunile au fost remediate. Sâmbătă dupa-amiaza, 1 iunie, a.c., prefectul Dan Slincu şi şefii structurilor MAI, precum şi membri ai CJSU, au fost convocați într-o videoconferință de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. In cadrul şedinţei s-a discutat situaţia operativă de la nivelul judeţelor afectate de manifestările vremii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.