Tragedie pe o baltă din Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman
Vineri după-amiază, 14 iunie, a.c., la ora 17.34, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean a anunțat cu privire la faptul că o persoană ar fi posibil înecată într-o baltă de pe raza orașului Videle, cartier Furculești (balta Becheru).
La fața locului au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Videle cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un autocamion și o ambulață SMURD, precum și salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria cu o autospecială de primă intervenție și comandă, un autocamion și două bărci de salvare.
Persoana dispărută, un bărbat de 62 de ani, a fost găsită sub apă de pompieri în jurul orei 19.55, a fost adusă imediat la mal și predată echipajului SMURD care a inceput manevrele de resuscitare, conform protocolului.
Din păcate, acestea nu au avut niciun rezultat, victima fiind declarată decedată de personalul medical al Serviciului de Ambulanță Teleorman.
Pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestui eveniment, cazul a fost preluat de către poliție pentru cercetări.
POMPIERII VĂ RECOMANDĂ …
Pe fondul temperaturilor ridicate, unii cetățeni aleg să meargă la scăldat pentru a se răcori. Acest lucru poate să constituie un pericol major atunci când nu sunt îndeplinite anumite condiții ce țin atât de zona unde se dorește a se practica scăldatul, cât și de cunoștințele și abilitățile persoanei privind înotul. De asemenea, scăldatul în locurile neamenajate corespunzător determină riscuri majore pentru sănătate, pe lângă pericolul de înec.
În sensul evitării producerii unor situații de urgență, pompierii teleormăneni vă recomandă:
- supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia;
- scăldați-vă doar în locurile special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
- evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;
- evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte ori curenții sunt foarte puternici;
- nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
- nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave.
Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.