27 de minute pentru salvarea unei vieţi

Miercuri, 03 Iulie 2019Tulcea
Sursa Foto: ISU Tulcea

27 de minute pentru salvarea unei vieti | imaginea 1 Sâmbătă, 29 iunie, a.c., la ora 10:28, pompierii au fost alarmați în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În localitatea Văcăreni, o femeie de 41 de ani, căzuse într-o fântână de aproximativ 20 de metri adâncime. De la Secția de Pompieri Măcin a plecat 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, iar de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, 1 autospecială de stingere cu apă și spumă dotată și cu echipamente de salvare de la adâncimi.

Salvatorii Secției Măcin au ajuns primii, după 17 minute. Victima era în viață și striga după ajutor.

Plutonier adjutant Vârban Cristinel nu a mai așteptat sosirea autospecialei de la Detașament și a coborât în fântână după victimă. Din cauza apei reci, femeia risca să intre în șoc hipotermic. Când a coborât nu a auzit decât "Scoate-mă de aici!". Și a scos-o. Tot echipajul a tras pentru a-i extrage pe amândoi. Din momentul apelului, până a fost predată echipajului SAJ au trecut 27 de minute.

Femeia trăiește.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.