Amplă acțiune de căutare în județul Covasna

Luni, 15 Iulie 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Ampla actiune de cautare in judetul Covasna | imaginea 1 Duminică seara, 7 iulie, a.c., în jurul orei 21:30, dispeceratul comun ISU-SAJ a primit un apel prin 112, care anunța că nu se mai știe nimic despre un parapantist, cetățean francez, care zbura dinspre Brașov spre zona Comandău. Ultima dată fusese văzut duminică, în jurul orei 15:30, între localitățile Păpăuți și Chiuruș.

În urma apelului s-au format echipe mixte de căutare-salvare, astfel că peste 40 de pompieri militari, polițiști, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna și cetățeni au plecat în căutarea parapantistului. Acestea au continuat până la ora 05:00 în dimineața zilei următoare, dar fără rezultat.

La ora 07:00, căutările au fost reluate de echipe de căutare-salvare formate din 70 pompieri militari din cadrul ISU Covasna și ISU Brașov, jandarmi, polițiști, salvamontiști, militari din cadrul MAPN și cetățeni.

În cele din urmă, parapantisul francez a fost găsit conștient la o pensiune din localitatea Greșu, județul Vrancea. S-au deplasat la fața locului 2 ambulanțe Smurd de la Tg. Secuiesc - județul Covasna și de la Vidra - județul Vrancea. Acesta acuza dureri în zona cervicală. După acordarea îngrijirilor medicale a fost transportat la UPU Focșani.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.