Două bombe de aviație, descoperite de către un detectorist autorizat

Marți, 23 Iulie 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Doua bombe de aviatie  descoperite de catre un detectorist autorizat | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost sesizată de descoperirea a două bombe de aviație în localitatea Dofteana, vârful Nineasa.

Elementele de muniție rămase neexplodate au fost descoperite de către un detectorist autorizat.

Pompierii pirotehniști s-au deplasat la fața locului și au ridicat, transportat și depozitat cele două bombe de aviație în vederea distrugerii.

Aceste lucruri le-au efectuat după ce s-au asigurat că, în zona în care au fost descoperite cele două elemente de muniție, nu există și alte pericole.

Misiunea militarilor a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, precum și a greutății mari a elementelor de muniție (50 de kilograme fiecare bombă de aviație).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.