Incendiu puternic izbucnit la Căminul Cultural din Găneasa, Olt

Duminică, 28 Iulie 2019Olt
Sursa Foto: ISU Olt

Incendiu puternic izbucnit la Caminul Cultural din Ganeasa  Olt | imaginea 1 Echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina și Garda Balș au intervenit miercuri, 24 iulie, a.c., în jurul orei 17.30, în comuna Găneasa, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la Căminul Cultural din localitate.

La locul evenimentului au acționat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoplatforme pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD. În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, cu flacără și degajări mari de fum.

Pompierii au acționat pentru izolarea și lichidarea incendiului, dar și pentru protejarea magaziei de lemne, care se afla în continuarea clădirii Căminului Cultural și a clădirii în care funcționa grădinița din localitate, aflată la circa cinci metri de locul focarului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ cinci ore.

Au ars acoperișul clădirii pe circa 600 de metri pătrați și elemente de mobilier depozitate în aceasta. Au fost salvate clădirea grădiniței, magazia de lemne și arhiva primăriei.

Pe parcursul nopții, pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, au rămas la fața locului pentru supravegherea zonei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.