Intervenţie la incendiu de locuinţă în Călărași

Sâmbătă, 20 Iulie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Interventie la incendiu de locuinta in Calarasi | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au salvat o femeie de 73 ani, în timp ce anexele gospodariei acesteia erau în flăcări, în urma producerii exploziei unei butelii.

În data de sâmbătă, 13 iulie, a.c.,, ora 09.40, două echipaje specializate de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, au fost solicitate să acţioneze pe raza orașului Călărași, strada Cărămidari nr. 9, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la două anexe, existând risc de extindere a arderii la celelalte imobile și bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite.

Din primele cercetări a rezultat faptul că incendiul a avut loc ca urmare a producerii unei deflagrații de la o butelie aflată într-o anexă gospodărească, bucătărie de vară. Urmare a acestei deflagrații, o persoană de sex feminin, proprietara în vârstă de 73 ani a suferit arsuri de gradul I pe față și membrele superioare, aceasta fiind transportată la U.P.U Călărași de către echipajul SMURD, în vederea acordării de îngrijiri medicale de urgență.

La fața locului se mai aflau două persoane, un bărbat și o femeie cu vârste înaintate, care au suferit atacuri de panică în urma deflagrației, acestea fiind preluate de echipajul Serviciului de Ambulanță Călărași, sosit la intervenție.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei” Călărași va desfășura o campanie de informare preventivă la toate unitățile administrativ-teritoriale și operatorii economici care dețin sisteme de alimentare cu G.P.L pentru autovehicul, mesajul fiind ,,Nu încărcă butelia la Stația G.P.L”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.