Intervenţii mai puţin obişnuite pentru pompierii craioveni

Luni, 15 Iulie 2019Dolj
Sursa Foto: ISU Dolj

Interventii mai putin obisnuite pentru pompierii craioveni | imaginea 1 Miercuri seara, 10 iulie, a.c., a fost una inedită pentru echipajele de intervenție ale I.S.U. “Oltenia” Dolj, prin natura a două intervenții la care au participat.

Într-o primă fază echipajele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Craiova au fost solicitate pentru a interveni la o gospodărie din comuna Scăești pentru degajarea a patru roiuri de viespi (gărgăuni) care își construiseră cuibul în garaj. Aceste viespi sunt foarte agresive, iar atacurile roiurilor pot fi fatale atât pentru om, cât și pentru animale.

În aceeaşi seară, echipajele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Craiova au intervenit cu o autospecială de salvare și intervenție la înălțime pentru salvarea a trei pui de barză dintr-un cuib construit pe un stâlp de susținere a cablurilor electrice în satul Gura Văii din comuna Podari. Potrivit spuselor cetățenilor, cei trei pui au rămas în cuib, singuri, de căteva zile și, fiind prea mici ca să poată zbura, nu își puteau asigura hrana. După salvarea celor trei pui de barză, aceștia au fost predați RADPFL Craiova care i-a transportat la Grădina Zoologică din Craiova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.