Noapte dificilă, cu două incendii consecutive

Miercuri, 03 Iulie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Noapte dificila  cu doua incendii consecutive | imaginea 1 În noaptea de joi spre vineri, 28 iunie, a.c., în jurul orei 01.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari roșioreni au fost alertați de către un cetățean de faptul că în zona Gării de Est se manifestă un incendiu violent la un depozit de materiale de construcții, la o vulcanizare și mai multe anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la locuințele din imediata apropiere.

Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului s-au deplasat importante forțe și mijloace de intervenție din cadrul subunităților de pompieri Roșiorii de Vede și Alexandria, precum și de la Punctul de lucru din localitatea Dobrotești, cu un număr total de 30 de salvatori, șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Militarii au reușit să stingă rapid flăcările propagate pe acoperișurile anexelor gospodărești din vecinătate, care se manifestau pe o suprafață de cca. 50 mp, și au localizat incendiul în limitele găsite, la un depozit de materiale de construcții și la o vulcanizare.

După aproximativ trei ore, militarii au reușit să stingă în totalitate focarele de incendiu, situația pagubelor fiind următoarea:

  • acoperișul unei anexe gospodărești pe o suprafață de cca. 50 mp și o magazie de lemne pe aproximativ 9 mp;
  • acoperișul atelierului de vulcanizare, pe o suprafață de aproape 100 mp și un autoturism în proporție de cca. 90%;
  • acoperișul depozitului de materiale de construcții, pe o suprafață de aprox. 250 mp, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, utilaje de debitare a lemnului, mai mulți paleți cu ciment și adezivi, plăci OSB și rigips, lambriu din plastic și mai multe documente.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 480000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 360000 de lei.

Noapte dificila  cu doua incendii consecutive | imaginea 2

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la un conductor electric defect, amplasat în incinta depozitului. Din fericire, la acest incendiu nu s-au înregistrat victime, nefiind nevoie de intervenția paramedicilor SMURD.

Casă de locuit distrusă de foc

La scurt timp de la reîntoarcerea echipajelor la bază pentru refacerea capacității de intervenție, de la incendiul din apropierea Gării de Est din municipiul Roșiorii de Vede, salvatorii roșioreni au primit un nou apel pe numărul unic de urgență 112, la ora 06.44, prin care se solicita intervenția de îndată la un incendiu de locuință, pe raza localității Gărăgău, cu posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă în interior.

La locul evenimentului au ajuns rapid trei echipaje de militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Vârtoape un echipaj de pompieri civili, cu o mașină de stingere.

La sosirea salvatorilor, focul se manifesta generalizat la întreaga locuință, iar proprietarul reușise să iasă la timp fără a fi rănit. Incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite și a fost evacuată o butelie ce putea constitui pericol de explozie.

După aproximativ o oră, pompierii civili și militari au stins incendiul, care a distrus două camere de locuit și un hol, valoarea paguubelor fiind estimată la suma de 10000 de lei.

Din verificările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat, focul aprinzând materialele textile din imediata apropiere.

La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.