Proiectil neexplodat într-o zonă împădurită

Luni, 15 Iulie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Proiectil neexplodat intr o zona impadurita | imaginea 1 Luni, 8 iulie, a.c., în jurul orei 15:40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a fost sesizat de către un cetățean, prin apel pe numărul de urgenţă 112, cu privire la existența unui proiectil neexplodat într-o zonă împădurită lângă localitatea Sărată.

Specialiștii pirotehnici s-au deplasat prompt la fața locului unde s-a efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Proiectil neexplodat intr o zona impadurita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.