Au acţionat la un vagon încărcat cu propilenă, care prezenta scurgeri

Sâmbătă, 03 August 2019Olt
Sursa Foto: ISU Olt

Au actionat la un vagon incarcat cu propilena  care prezenta scurgeri | imaginea 1 Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) și un echipaj SMURD, sub coordonarea domnului Locotenent-colonel Adrian TĂNASE, Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, au acționat în municipiul Caracal, zona Gării CFR, la un vagon încărcat cu propilenă, care prezenta scurgeri.

Având în vedere faptul că exista pericol pentru populație, prin intermediul sistemului RO-ALERT a fost transmis un mesaj către cetățenii aflați în zonă la momentul producerii evenimentului. De asemenea, echipajele de pompieri, cu sprijinul polițiștilor și jandarmilor, au început acțiune de evacuare a populației din zona respectivă.

În jurul orei 23.50, a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase, prin închiderea flanșei vagonului cisternă și au fost executate, cu ajutorul accesoriilor CBRN, măsurători pentru determinarea nivelului de substanțe periculoase degajate în aer.

La ora 00.28, în urma măsurilor executate de specialiștii CBRN s-a constatat nu mai există pericol pentru cetățen și au încetat măsurile de evacuare a populației.

Au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane, ulterior fiind transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru încetarea măsurilor și revenirea cetățenilor la domiciliu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.