Au salvat o casă de locuit și un depozit de materiale

Marți, 06 August 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Au salvat o casa de locuit si un depozit de materiale | imaginea 1 În dimineaţa zilei de vineri, 2 august, a.c., în jurul orei 04.11, pompierii militari alexăndrineni au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un șopron și la un atelier de mobilă de pe strada Libertății, din municipiul Alexandria, reușind să salveze la timp o casă de locuit și un depozit de materiale.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea primului ajutor în cazul în care ar fi existat persoane rănite, la locul intervenției s-au deplasat imediat două echipaje de stingere, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD, cu o ambulanță B2.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajare mare de fum, la un șopron realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, unde se aflau două bănci și un grătar, la elementele de tâmplărie din PVC și la un geam termopan. De asemenea, focul era extins la un atelier de mobilă din imediata apropiere, flăcările manifestându-se la acoperișul acestuia, realizat din lemn, pe o suprafață de cca. 150 mp, la aparatura electrică din interior și la mai multe materiale lemnoase, precum și la acoperișul unui depozit de materiale de construcție din imediata apropiere, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, realizat din panouri sandwich, existând pericolul distrugerii acestuia și propagării la o locuință din vecinătate.

Pompierii militari alexăndrineni au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, lichidarea în totalitate a focarelor fiind realizată după aproape o oră de intervenție. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând locuința și depozitul de materiale, la peste 300.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un foc lăsat nesupravegheat în zona șopronului, acesta extinzându-se la bunurile ușor combustibile din apropiere.

Din fericire, pe timpul intervenției nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.