Bombă de aviație în localitatea Frumuşeni, Arad

Sâmbătă, 31 August 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Bomba de aviatie in localitatea Frumuseni  Arad | imaginea 1 Luni, 26 august, a.c., în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumuşeni, pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumuşeni.

La fața locului au găsit o bombă de aviație, exploziv-brizantă de 50 kg, muniția fiind abandonată de o persoană necunoscută. În urma cercetării efectuate asupra muniției, s-a decis ca aceasta să rămână, până în ziua următoare, în locul în care a fost găsită, un echipaj de poliție asigurând paza.

Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția a fost distrusă marţi, 27 august, după executarea mai multor operațiuni specifice pentru mutarea bombei la o distanţă de siguranță faţă de localitate și căile de comunicații, având în vedere că a fost găsită la aproximativ 5 m de drum.

Astfel, echipa pirotehnică a decis transportul muniției la aproximativ 2 km de localitate, pentru a evita eventualele pagube colaterale. Puterea de aruncare a schijelor este de aproximativ 1 km.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.