Efort conjugat de căutare-salvare pe Dunăre

Joi, 01 August 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Efort conjugat de cautare salvare pe Dunare | imaginea 1 O acțiune de căutare și salvare a unei persoane căzute în apă a fost executată de către pompierii călărășeni pe fluviul Dunărea, în cooperare cu alte forțe.

Patru bărbați, care se aflau într-o barcă, au căzut în apă, trei dintre ei s-au agățat de marginile acesteia până au fost recuperați, al patrulea fiind în continuare căutat.

În data de 25 iulie, a.c., în jurul orei 00.05, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei" Călărași au fost sesizate, prin dispecerat, de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, pentru acordarea de sprijin privind participarea la o acțiune de salvare și căutare a unor persoane, care în timp ce se aflau într-o barcă pe fluviul Dunărea, în zona ,,Chiciu,, - km fluvial 372,5 mal stâng, au încercat în ultim moment să evite o barjă staționată.

În urma evitării, toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agățat de barcă până au fost recuperate, al patrulea, conștient fiind, a înotat spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staționată.

La fața locului s-au deplasat de urgență cinci cadre din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, cu o ambarcațiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple și acordare prim-ajutor, precum și un autoturism de muncă operativă.

Au fost găsite persoanele implicate, trei persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 62 ani, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului. Cea de-a patra persoană, bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani, nu a fost găsită, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei până la km fluvial 373, mal stâng, la hidrohaltă și înapoi, fără niciun rezultat.

Acțiunile de căutare au fost continuate, atât în timpul zilei, cât și în cursul nopții, începând din seara incidentului. Pompierii militari, împreunå cu forțe din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași și alte ambarcațiuni civile, au efectuat căutările în aval de locul producerii incidentului, iar în data de 26 iulie, a.c., în jurul orei 10.50, în zona kilometrului fluvial 371, persoana dispărută a fost găsită și scoasă la mal, din nefericire, înecată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.