În ajutorul semenilor

Marți, 06 August 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

In ajutorul semenilor | imaginea 1 În urma fenomenelor meteorologice severe din după-amiaza zilei de sâmbătă, 3 august, a.c., (precipitații abundente și vânt puternic sub aspect de vijelie), la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate mai multe situații de urgență ce au necesitat intervenția pompierilor militari și a autorităților locale pentru restabilirea stării de normalitate, astfel:

  • un copac a căzut pe un autoturism în orașul Zimnicea. Pentru degajarea acestuia, la fața locului au intervenit pompierii militari zimniceni cu o drujbă și echipamentele din dotarea autospecialei de stingere, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zimnicea, cu un buldoexcavator. Situația a fost rezolvată fără a fi înregistrate persoane rănite;
  • un stâlp din beton a căzut pe colțul unei case din orașul Zimnicea. La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de intervenție, care au luat măsurile necesare pentru ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol, au balizat zona și au solicitat echipa tehnică a furnizorului de energie pentru rezolvarea acestei situații. Pompierii s-au retras de la fața locului, cazul fiind preluat de reprezentanții furnizorului de electricitate.
  • copac căzut pe cabluri electrice, într-o gospodărie din orașul Zimnicea. Pentru remedierea acestei situații, au intervenit rapid pompierii militari zimniceni, cu o drujbă din dotarea autospecialei, fără a fi întâmpinate probleme deosebite;
  • pe DJ 503, între loc. Moșteni și orașul Videle, un copac a fost smuls de vânt, acesta blocând traficul rutier pe ambele sensuri. Pentru îndepărtarea lui a intervenit un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Videle, cu ajutorul unei drujbe;
  • în municipiul Turnu Măgurele, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unui copac de pe carosabil, acesta fiind rupt de vântul puternic. Din fericire, la acest eveniment nu au fost înregistrate victine.

Pentru luarea măsurilor și rezolvarea de îndată a unor eventuale situații de urgență, situația la nivelul județului este monitorizată cu atenție în cadrul dispeceratului integrat ISU-Ambulanță, motiv pentru care cetățenii sunt solicitaţi să anunțe imediat evenimentele care pot pune în pericol viețile ori bunurile materiale ale oamenilor.

RECOMANDĂRI

În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Totodată, se recomandă cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.