Misiuni de asanare pirotehnică

Sâmbătă, 24 August 2019Neamt
Sursa Foto: ISU Neamt

Misiuni de asanare pirotehnica | imaginea 1 Luni, 19 august, a.c., în localitatea Vânători Neamț, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ a executat o misiune de asanare.

O grenadă de mână defensivă a fost descoperită în interiorul localității, în urma balastării unei străzi. Echipa pirotehnică a cercetat zona cu detectorul de metale pentru a se asigura că nu mai sunt alte elemente de muniții. Muniția a fost preluată în vederea depozitării și a distrugerii în condiții de siguranță.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 19:13, pommpierii pirotehnişti fost înștiințați despre faptul că un bărbat, din satul Ruseni, comuna Borlești, pe timpul efectuării unor lucrări de săpături, a descoperit un element de muniție, în grădina locuinței. Echipa pirotehnică a ridicat de la fața locului un proiectil exploziv de calibrul 75 mm. Au fost făcute verificări cu detectorul de metale pe o suprafață de 200 mp și nu au mai fost descoperite și alte elemente de muniții. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.