Muncitor surprins sub un mal de pământ. Pompierii luptă să îi salveze viața!

Luni, 05 August 2019Arad

Muncitor surprins sub un mal de pamant  Pompierii lupta sa ii salveze viata | imaginea 1 UPDATE: Muncitorul surprins sub malul de pământ a fost salvat și predat echipajului de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la UPU Arad. Intervenția, extrem de dificilă, s-a finalizat cu puțîn înainte de miezul nopții. După aproape 8 ore de chin, minunații pompieri arădeni au mai cucerit o bătălie pe frontul de luptă al vieții cu moartea. Misiunea aceasta a fost cu atât mai grea cu cât victima era tatăl unuia dintre ei...

Toată admirația și recunoștința noastră, băieți:

Plt.adj.șef. Sulibcean Florin, plt.maj Stoian vlad, sg.maj.Lupan Marcel, plt.maj Bacos Ioan, plt.maj.Indreica Marin, plt.maj. Pop Iovuta Stefanel, sg.maj Eremie Lucian, plt.maj. Florea Radian, plt.maj Fit Alin, plt.maj.vAnder Ciprian, Plt.adj.vCarstocea Dragos, Plt.maj. Cristescu Samuel, plt.maj Turcuș Iulian, plt.maj Matei Petru, inspector șef lt.col. Gârbău Cristian!

Audacia et devotio!


Luni, 5 august a.c., în jurul prei 15.30, un bărbat care efectua săpături în localitatea Gurahonț, pentru o lucrare de canalizare, a fost surprins de un mal de pământ care s-a prăbușit peste el. Pompierii militari de la Garda 2 Gurahonț au reușit să ajungă rapid la muncitor, reușind să îi descopere capul și să-i pună masca de la aparatul lor de respirat.

Omul se află la o adâncime de aproximativ 3 metri este conștient, respiră. Canalul în care a căzut are o adâncime de 4 m și o lățime de cca. 60 cm. La fața locului se află 2 autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, 1 ofițer și 7 subofițeri, 1 echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Arad. În sprijin a fost adus și containerul multirisc de la Detașamentul Arad cu 3 subofițeri.

În prezent la fața locului se află și militari de la Detașamentul de Pompieri Sebiș - Garda nr.1 Gurahonț.

La ora 17.00 victima era dezgropată până sub nivelul pieptului. Pompierii săpau doar manual pentru salvarea bărbatului. La ora 18.30 victima este dezgropată până la nivelul coapselor. Militarii au continuat operațiunea dar omul avea prinse picioarele între țevile de canalizare. La ora 21.15 S-a prăbușit din nou un mal. Victima este îngropată iar până la brâu. Intervenția continuă

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.