Peste 30 de situaţii de urgenţă şi 67 de cazuri medicale gestionate de pompierii mehedinţeni

Sâmbătă, 24 August 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Peste 30 de situatii de urgenta si 67 de cazuri medicale gestionate de pompierii mehedinteni | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru salvarea a 12 persoane ca urmare a producerii unui număr de şase accidente rutiere, pe raza localităţilor Vânători, Vânjuleţ, Jiana, Dr. Tr. Severin, Burila Mare şi Tâmna. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale victimelor împreună cu echipajele SAJ, după care au transportat la spital persoanele rănite.

De asemenea, pompierii au acţionat şi pentru stingerea a 24 de incendii, două dintre acestea izbucnite la un depozit de furaje şi anexe gospodăreşti, iar 22 izbucnite la vegetaţie uscată pe raza a 15 localităţi.

Un incendiu izbucnit în localitatea Bîlvănești a cuprins 3 anexe gospodărești şi o bucătărie de vară, construite din lemn, dar şi acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de cca. 50 mp, ca urmare a jarului sau scânteilor purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile. Pompierii mehedinţeni au lichidat incendiul, care, din fericire, nu a înregistrat victime.

Tot în această perioadă, în localitatea Izimșa, pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de juraje, ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 august, a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a intervenit cu o ambarcaţiune cu motor, pe raza comunei Salcia, pentru căutarea unei persoane înecate în fluviul Dunărea. Pompierii au găsit un bărbat, în vârstă de cca. 61 de ani, fără semne vitale pe malul Dunării, în apropierea km 822, după care l-au predat unui echipaj IPJ.

Având în vedere faptul că, în ultimele zile, pompierii au acţionat pentru stingerea a 22 de incendii de vegetaţie uscată, manifestate pe o suprafaţă cumulată de aprox. 50 ha, recomandăm cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • efectuarea arderii în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi şi cu supraveghere permanentă;
  • colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.