Pirotehnicienii sibieni la datorie în minivacanța de Sf. Maria

Marți, 20 August 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Pirotehnicienii sibieni la datorie in minivacanta de Sf  Maria | imaginea 1 Pe perioada minivacanței de Sf. Maria, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a desfășurat două misiuni pirotehnice în urma apelurilor venite pe numărul de urgență 112.

Prima misiune s-a desfășurat în ziua de vineri, 16 august, a.c., în jurul orei 16:00 și sesiza identificarea unui proiectil în zona montană a localității Avrig. Misiunea specialiștilor pirotehnici a fost una de durată din cauza accesului în zona în care se afla proiectilul. Intervenția s-a încheiat în siguranță, proiectilul perforant de război, de calibrul 76 mm, fiind ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

A doua misiune s-a desfășurat în data de 17 august, a.c., în jurul orei 20:00 și anunța descoperirea unui proiectil în zona localității Porumbacu de Sus. Specialiștii pirotehnici s-au deplasat prompt la fața locului procedând la cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.