Respect, Plutonier major Crîșmaru Daniel!

Sâmbătă, 10 August 2019Prahova
Sursa Foto: ISU Prahova

Respect  Plutonier major Crismaru Daniel | imaginea 1 15 minute au fost vitale pentru a salva viața micuțului Săndel! Sunt puţini cei care sar în sprijinul semenilor, chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi.

Sâmbătă, 3 august, a.c., comunitatea Filipeștilor de Pădure, din județul Prahova, a fost măturată de ape, iar ploaia abundentă avea să producă, parcă din senin, o viitură. Norocul a făcut că subofițerul Detașamentului din Băicoi să treacă prin zona afectată.

Pompierul se afla în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în brațe, care striga după ajutor. Apa învolburată îi răpise copiii de lângă ea. 3! Doar pe unul reușise să-l agațe de o mână și să-l salveze. Salavtorul a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat de urgență la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunțat evenimentul la 112 și fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale răului Provița.

Acesta a înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași. In acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine și îl atenționa permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenții foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș. Într-o clipă a zărit chipul băiețelului, astupat de apă pana la gât. Acesta a rămas pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță.

Atitudinea pompierului a avut un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranța în ochii celui pe care l-a salvat. El a fost motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie si este conștient că de cele mai multe ori secundele fac diferența între viață și moarte. In ochii eroului s-a putut citi o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristețe și neputință pentru ca nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui: „Cel mai mare regret este că nu am reușit să-l salvez și pe fratele lui. Această povară mă va urmări toată viața. Sunt și eu părinte...”, a mărturisit Daniel Crîșmaru.

Înainte de toate, eroul nostru este un obișnuit. Portretul de familie dezvăluie o soție şi două fetițe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflați la nevoie. Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Respect  Plutonier major Crismaru Daniel | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.