Respect, Plutonier major Gavrilă Emilian!

Sâmbătă, 10 August 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Respect  Plutonier major Gavrila Emilian | imaginea 1 Plutonier major Gavrilă Emilian din cadrul Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului a fost omul potrivit, la locul potrivit.

Sâmbătă, 3 august, a.c., fiind în tura de serviciu, a intervenit la două accidente rutiere produse în zona localității Crasna, unde împreună cu echipajul SMURD, a acordat primul ajutor medical persoanelor implicate în evenimente.

Duminică seara, 4 august, Emilian era în oraș cu prietenii, când unul dintre aceștia a primit un telefon alarmant aflând că tatăl său se simte foarte rău. Datorită instinctului de salvator al pompierului, acesta a simțit că situația pare gravă și că este nevoie de ajutorul lui. Imediat a anunțat evenimentul la 112 și a plecat spre casa prietenului său.

Starea bărbatului s-a înrăutățit și, pentru că intervine la astfel de cazuri zilnic, pompierul covăsnean a cunoscut semnele instalării unui stop cardio-respirator și, conștient de faptul că fiecare secundă contează, a început, imediat, masajul cardiac. S-a îngrijit de starea victimei până când, la fața locului, au ajuns echipajele medicale și împreună au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital pentru investigații amănunțite.

Gavrilă Emilian a demonstrat, încă o dată, că pompierii sunt oameni în slujba semenilor și, în orice moment este nevoie, sunt alături de cei aflați în dificultate.

Colegii lui îşi exprimă mândria faţă de el și îi doresc mult succes în misiunile viitoare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.