Incendiu la un depozit de cereale în localitatea Sântana, Arad

Luni, 23 Septembrie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Incendiu la un depozit de cereale in localitatea Santana  Arad | imaginea 1 In noaptea de sâmbătă spre duminică, 22 septembrie, a.c., în jurul orelor 02.00, Detaşamentul de Pompieri Arad, cu sprijinul Gărzii nr. 2 de Intervenție Chişineu Criş și a SVSU Sântana, a intervenit în orașul Sântana pentru stingerea unui incendiu la un depozit de cereale. În depozit se aflau aproximativ 2000 tone de cereale.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreg depozitul, cu posibilitatea propagării la alte construcții anexe și la 4 camioane de transport.

Intervenția a fost foarte dificilă din cauza posibilității prăbușirii construcției, a prezenţei din abundenţă a materialului combustibil și a imposibilității pătrunderii în interiorul construcției. Incendiul a fost lichidat şi s-a acționat pentru stingerea ultimelor focare. O autospecială a Detașamentului de Pompieri Arad a rămas pentru supravegherea incendiului. Nu s-au înregistrat victime. Au ars în totalitate depozitul și un cap tractor. Cauza incendiului este în curs de stabilire.

Forțele participante au constat în 3 autospeciale de stingere, 1 autospecială de lucru și salvare de la înălțimi, 1 autospecială SMURD, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 2 ofițeri și 14 subofiţeri de la Detașamentul Arad și Garda nr. 2 Chişineu Criş, 2 autospeciale și 9 voluntari de la SVSU Sântana.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.