Incendiu la un depozit de substanțe chimice

Miercuri, 04 Septembrie 2019Dambovita
Sursa Foto: ISU Dambovita

Incendiu la un depozit de substante chimice | imaginea 1 Echipaje de intervenție de la ISU Dâmbovița și un echipaj de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Buftea au acționat pentru lichidarea incendiului, în total 45 de pompieri cu 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD și o autoscară. Incendiul a fost observat de paznicul locației și a anunțat prin 112 la ora 07.35.

Populația a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru ca cetățenii din zonă să își poată lua măsuri de autoprotecţie și adăpostire și să faciliteze accesul forțelor de intervenţie. Inițial a fost anunțată existenţa în depozit a nitroglicerinei, dar informația nu a fost reală, în depozit fiind depozitate rășini epoxidice și poliuretanice, substanțe inflamabile lichide. În alt spaţiu, separat de spațiul incendiat, se afla depozitată nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului.

Au ars materiale și substanțe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalația electrică.

Incendiu la un depozit de substante chimice | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.