Intervenție dificilă la stingerea unui incendiu de vegetație uscată și miriște

Luni, 09 Septembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Interventie dificila la stingerea unui incendiu de vegetatie uscata si miriste | imaginea 1 În după-amiaza zilei de luni, 2 septembrie, a.c., pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și miriște, care s-a extins la litiera și liziera pădurii de pe raza localității Țigănești.

Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, ce amenințau să distrugă aproximativ 4 ha de pădure, nu mai puțin de 18 pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stingere, o autocisternă de 9000 l și o motopompă, SVSU Țigănești cu un tractor și trei oameni, o societate agricolă cu două tractoare de mare capacitate și două echipe de la Ocolul Silvic.

Misiunea pompierilor a fost extrem de dificilă, în principal din cauza drumului greu accesibil din zona afectată, a suprafeței mari de manifestare a incendiului și a faptului că alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție a trebuit să se realizeze de mai multe ori, în navetă, din râul Vedea, cu ajutorul unei motopompe.

După aproape trei ore de intervenție, focul a fost stins, suprafața totală de pădure afectată fiind de aprox. 1,2 ha, de miriște cca. 4 ha, iar de vegetație uscată de un hectar.

Coordonatele suprafețelor agricole afectate de incendiul de miriște și vegetație uscată vor fi înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și Garda Națională de Mediu pentru luarea măsurilor care se impun în astfel de situații, conform protocolului comun încheiat între IGSU, APIA si GNM la nivel național.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a fost pus intenționat de către o persoană necunoscută la miriștea din apropierea pădurii, focul propagându-se apoi prin vegetația uscată la litiera acesteia.

Cazul a intrat în atenția poliției pentru cercetări.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.