Intervenţie dificilă la un incendiu de pădurice

Miercuri, 04 Septembrie 2019Mures
Sursa Foto: ISU Mures

Interventie dificila la un incendiu de padurice | imaginea 1 În după-amiaza zilei de sâmbătă, 31 august, a.c., pompierii de la Punctul de lucru Luduș au intervenit în urma unui apel la 112, prin care un cetățean semnala producerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Ranta Bogății.

La intervenție s-au deplasat împreună cu SVSU Luduș. După ce au ajuns în zona indicată, au constatat că incendiul se propagase la o pădurice din apropiere. Au fost trimise ajutoare de la Detașamentul Tîrgu Mureș, Secția Târnăveni, SVSU Iernut și Romsilva. A fost o intervenție dificilă datorită pantei mari a dealului și a faptului că incendiul a cuprins coronamentul.

Pompierii militari atrag atenția că, în această perioadă a anului, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ, având în vedere uscăciunea ridicată. În total au ars aproximativ 2,5 hectare din care 1,5 hectare de arboret, restul fiind vegetație uscată.

Pompierii mureşeni mulțumesc pe această cale tuturor celor care au intervenit în sprijinul colegilor lor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.