Intervenţii pentru stingerea a nu mai puțin de șapte incendii

Miercuri, 04 Septembrie 2019Botosani
Sursa Foto: ISU Botosani

Interventii pentru stingerea a nu mai putin de sapte incendii | imaginea 1 În ultimele ore, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a nu mai puțin de șapte incendii produse în gospodăriile sau pe terenurile agricole ale unor localnici din Dorohoi, Bătrânești (comuna Gorbăneşti), Corlăteni, Dragalina (comuna Cristineşti) și Flămânzi.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 61 de pompieri militari și voluntari. Au ars cca. 60 de tone de furaje și vegetația uscată de pe aproximativ 25 hectare.

Cauzele probabile: fumat în locuri nepermise, foc deschis în spaţii deschise și scântei de la un aparat de sudură. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 19000 lei. Pompierii au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 235000 de lei.

Pompierii botoşăneni reamintesc cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor si a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.