Pirotehnist la ISU Neamț, meserie de viitor
Sursa Foto: ISU Neamt
Întrebare adresată șefului echipei pirotehnice: Câtă muniție mai este în județul nostru, după o sută de ani de la cel de-Al Doilea Război Mondial?
Răspuns: Încă foarte multă. Cu fiecare misiune a Echipei pirotehnice rămâne mai puțină. Acțiunile militare din timpul marilor conflagrații și o parte din măsurile luate de autoritățile de la acea vreme (îngroparea elementelor de muniție, pentru a evita accidentele) au lăsat urme numeroase ale războaielor in județul Neamț.
Întrebarea a fost adresată în contextul în care, pe parcursul acestei săptămâni, echipa pirotehnică a avut misiuni în fiecare zi.
Tot ce trebuie sa faceți când descoperiți elemente de muniție este să izolați zona, astfel încât să nu fie atinse ori mișcate, și să anunțați la “112”.
Fotografiile de mai jos cuprind “capturile” din săptămâna 2-8 septembrie, a.c., în urma executării misiunilor din comunele Tarcău, Borca, Ghindăoani și Timișești. Aceeași echipă a executat și două misiuni de distrugere a muniției asanate.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.