Respect, Plutonier adjutant Adrian Mutu și Plutonier adjutant Ilie Muha!

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019Suceava
Sursa Foto: ISU Suceava

Foto ilustrativ, sursa: Google Doi pompieri militari în cadrul Detașamentului Vatra Dornei, aflați în concediu în județul Brașov, au dovedit că poți fi salvator chiar și când nu ești de serviciu.

Luni, 16 septembrie, a.c., au dat o fugă să viziteze Canionul 7 Scări și au încercat cea mai lungă tiroliană din țară. La coborâre, au observat o persoană care era agățată de tiroliană cu capul în jos, și mai grav, în stare de inconștiență. Era o femeie, în pericol să cadă în orice moment din ham, de la o înălțime de aproximativ 15 metri.

Cei doi salvatori nu au stat prea mult pe gânduri. Au evaluat repede situația și, concomitent cu apelul la 112, au urcat pe stâlpul terminal al tirolienei. Ajutați de unul dintre membrii Canionului, au adus femeia pe rampa de aterizare. Acolo au stabilizat-o, iar cu ajutorul unor cordițe de salvare au coborât-o la sol, în condiții de maximă siguranță.

15 minute mai târziu, a apărut un echipaj Salvamont, care a preluat victima și a transportat-o la baza Canionului. După ce și-a revenit, femeia a ținut să le mulțumească salvatorilor ei...

Primiți și felicitările noastre, dragi colegi, plutonier adjutant Adrian MUTU și plutonier adjutant Ilie MUHA!

Cine salvează o viață, salvează o lume! Cinste lor! Cinste salvatorilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.