Incendiu devastator la un grup de locuințe în comuna Buciumi, Bacău

Marți, 29 Octombrie 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Incendiu devastator la un grup de locuinte in comuna Buciumi  Bacau | imaginea 1 După aproximativ 12 ore de intervenție, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău au reușit, la ora 10:00, să lichideze un incendiu produs la un grup de locuințe.

Flăcările au afectat patru case de locuit și anexele aferente acestora, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. Pentru lichidarea incendiului au intervenit peste 25 de pompieri băcăuani, cu cinci autospeciale de intervenție cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD pentru a acordarea primului ajutor.

În sprijinul salvatorilor, la fața locului, au fost prezente și o autospecială de intervenție din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dofteana și o autospecială de intervenție din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Chimcomplex S.A. Borzești.

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor medicale (SMURD și SAJ) prezente la locul intervenției. Una dintre aceste persoane a fost transportată la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Onești.

A fost o intervenție deosebit de dificilă din cauza suprafeței mari pe care s-a manifestat incendiul, a cantității mari de materiale combustibile (material lemnos și plante furajere), dar și din cauza nefuncționării sistemului de hidranți al localității. Din această cauză, pompierii au fost nevoiți să își alimenteze autospecialele în sistem navetă, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri.

Cauza probabilă de incendiu a constituit-o un coș de fum deteriorat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.