Incendiu violent la o locuință din municipiul Călărași

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Incendiu violent la o locuinta din municipiul Calarasi | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 6 autospeciale timp de aproximativ 180 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte locuințe și bunuri materiale, sau chiar pierderea unor vieți omenești.

Miercuri, 16 octombrie, a.c., ora 14.50, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Știrbei” Călărași a fost sesizat, prin SNUAU-112, despre faptul că la o garsonieră dintr-un bloc de locuit, situat în municipiul Călărași, s-a produs un incendiu cu degajări de fum dens. La fața locului s-au deplasat rapid 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași, cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, o autospecială de prima intervenție şi comandă şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

La sosirea echipajelor profesioniste, incendiul se manifesta violent în interiorul locuinței, etajele II, III, IV și casa scării fiind inundate cu un fum dens, existând risc de intoxicare a locatarilor și de extindere a incendiului la celelalte imobile și bunuri materiale aflate în imediata apropiere. Pompierii militari au intervenit prompt și au organizat intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor, totdată fiind luată si măsura de creare a golurilor de ventilație prin spargerea geamurilor de pe casa scării.

Incendiu violent la o locuinta din municipiul Calarasi | imaginea 2

Două familii, care locuiau la etajul unde s-a produs incendiul, au fost asistate medical în interiorul locuinței, iar pentru o persoană cu dizabilităţi motrice, accesul salvatorilor a fost făcut pe fereastră, aceasta fiind imediat evaluată medical.

Patruzeci şi două de persoane au fost evacuate de către echipele de căutare-salvare ale pompierilor militari călărășeni, unsprezece fiind asistate medical, trei dintre ele au fost transportate rapid la spital, ca urmare a producerii unor atacuri de panică. În sprijin, la fața locului, au intervenit și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași cu un medic. La fața locului s-au aflat şi echipaje ale ENEL si DISTRIGAZ, care au dispus sistarea alimentarii cu energie electrică şi gaze a locuințelor.

În urma producerii acestui incendiu, au ars numeroase bunuri materiale din locuință (arsă în proporție de 80%), pompierii militari reușind să salveze bunuri materiale în valoare de peste 10.000 de lei. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, cauza probabilă a producerii incendiului este cea produsă de ,,efectul termic al curentului electric” ca urmare a lăsării unor aparate electrice sub tensiune, fără supraveghere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.