Intervenţii ale echipei pirotehnice a ISU Mureş la muniţie rămasă neexplodată

Sâmbătă, 12 Octombrie 2019Mures
Sursa Foto: ISU Mures

Interventii ale echipei pirotehnice a ISU Mures la munitie ramasa neexplodata | imaginea 1 Un element de muniție, rămasă neexplodată de pe timpul conflictelor militare, a fost ridicat în cursul zilei de marţi, 8 octombrie, a.c., de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Horea" al judeţului Mureș.

Un cetățean a găsit, în urma lucrărilor agricole, elementul de muniție și a anunțat organele competente prin numărul de urgență 112.

După ce s-au deplasat la fața locului, membrii echipei pirotehnice au identificat un proiectil de 105 mm, pe care l-au ridicat, transportat și depozitat în siguranță, intr-un loc special amenajat.


Pe timpul unor lucrări agricole efectuate pe raza localității Sfântul Gheorghe (oraș Iernut), au fost descoperite 2 bombe de aruncător cal. 60 mm, iar în urma operațiunilor de cercetare a terenului, echipa pirotehnică a mai identificat 1 cartuș de infanterie cal. 7,92 mm.

Muniția a fost preluată, transportată și depozitată în siguranță, de către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Horea" al judeţului Mureș, urmând a fi distrusă într-un loc special amenajat în perioada imediat următoare.

Interventii ale echipei pirotehnice a ISU Mures la munitie ramasa neexplodata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.