O intervenție mai puțin obișnuită pentru pompierii timișeni

Marți, 29 Octombrie 2019Timis
Sursa Foto: ISU Timis

O interventie mai putin obisnuita pentru pompierii timiseni | imaginea 1 Vineri, 25 octombrie, a.c., în jurul orei 21:45, s-a primit un apel pe numărul unic de urgență 112, de la un adolescent care anunța că s-a rătăcit cu bicicleta prin Pădurea Verde, nu are lanternă și nici baterie la telefon și nu știe în care direcție să o ia.

Fiind deja întuneric și rece afară, în cel mai scurt timp, spre locul indicat s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, un echipaj SMURD, 7 pompieri și 2 echipaje de poliție, pentru a găsi adolescentul.

Ajunși la fața locului, echipajele au stabilit un perimetru de căutare, în baza coordonatelor GPS înregistrate în urma apelului și în mai puțin de 15 minute, au reușit să găsească persoana rătăcită.

Adolescentul era îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurți și o bluză. După ce a fost evaluat de către echipajul SMURD, s-a constatat că acesta nu prezintă leziuni sau alte semne care ar putea să-i afecteze starea fizică.

Băiatul le-a povestit echipajelor de intervenție că e curier la Glovo și trebuia să livreze un pachet în Dumbrăvița. Pentru a ajunge mai repede la destinație, a încercat să meargă pe o scurtătură prin Pădurea Verde, dar neavând lanternă la el și nici baterie la telefon, s-a rătăcit și nu a mai știut ce să facă și atunci a apelat la 112.

Salvatorii se bucură că au reușit să-l găsească pe acest adolescent și speră că data viitoare va fi mai atent.

De asemenea, recomandă bicicliștilor să se echipeze corespunzător sezonului rece, să poarte o lanternă și să verifice bateria telefonului înainte de a pleca la drum, sau să poarte o baterie externă pentru a evita astfel de situații neplăcute.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.