Pompierii suceveni se confruntă în continuare cu incendii de vegetație uscată

Marți, 22 Octombrie 2019Suceava
Sursa Foto: ISU Suceava

Pompierii suceveni se confrunta in continuare cu incendii de vegetatie uscata | imaginea 1 În ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu incendii de vegetație uscată, care pun în pericol bunuri materiale, fond forestier și chiar vieți omenești.

Un astfel de incendiu a izbucnit duminică, 20 octombrie, a.c., în jurul orei 13:00, pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului, în localitatea Poiana Micului. Din cauza fumatului în locuri nepermise, au ars litieră și uscături lemnoase de pe o suprafață de aproximativ 2000 mp.

Evenimentul se putea transforma într-un incendiu de proporții, deoarece exista pericolul de propagare a flăcărilor la fondul forestier - o pădure de rășinoase, cu o zonă greu accesibilă chiar și pe jos, fără surse de apă suficiente, unde intervenția pentru stingere ar fi fost deosebit de grea și pierderile importante.

Pentru această misiune au fost mobilizați 22 de pompieri militari, 40 de lucrători silvici și 20 de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Aceștia au acționat cu două autospeciale, o autoșenilată, 5 motopompe, 2 tractoare auto forestiere (TAF), folosind rucsace de stins incendii și bătătoare metalice.

Intervenția a fost dificilă, nu doar din cauza zonei accidentate și a surselor limitate de apă, ci și din cauza tipologiei incendiului, acesta manifestându-se atât suprateran, la uscături lemnoase și la vegetație uscată, cât și în subteran, în stratul gros de litieră.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:10, iar forțele participante au împiedicat propagarea flăcărilor, salvând pădurea.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.