Respect, Plutonier adjutant Vulcan Liviu!

Duminică, 27 Octombrie 2019Vrancea
Sursa Foto: ISU Vrancea

Respect  Plutonier adjutant Vulcan Liviu | imaginea 1 Spirit civic dovedit de un pompier vrâncean! În orice împrejurare pompierii vrânceni dovedesc că sunt pregătiți să acorde ajutor celor aflați în pericol.

Marţi, 22 octombrie, a.c., plutonier adjutant Vulcan Liviu, pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat care prezenta mai multe plăgi deschise în zona capului, produse ca urmare a unei agresiuni cu un corp contondent. Nefericitul eveniment s-a produs în zona Spitalului de Urgențe ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

Aflat în timpul liber, plutonier adjutant Vulcan Liviu era în zona unității medicale pentru rezolvarea unor probleme familiale. Aproape de intrarea în curtea spitalului a văzut un cetățean căzut pe trotuar. Când s-a apropiat, a observat că acesta sângera în zona capului. A avut noroc că avea asupra lui feșe sterile cu ajutorul cărora a putut să-i oprească hemoragia. Totodată, a rugat o altă persoană să sune imediat la numărul unic de urgență 112. Până la sosirea ambulanței, acesta a acordat primul ajutor reușind să stabilizeze victima. Echipajul medical a preluat pacientul în stare conștientă și l-a transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Îl felicităm pe plutonier adjutant Vulcan Liviu pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind convinși că va acționa la fel în circumstanțe asemănătoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.