Respect, Rareş Urs!

Marți, 01 Octombrie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

Respect  Rares Urs | imaginea 1 Sună alarma în subunitatea de pompieri pentru a anunța un nou accident rutier. Rareș se echipează în grabă alături de colegii săi și gonesc spre locul unde cel mai probabil se afla cineva care are nevoie de ajutor.

Ajung pe strada Sfântul Ion și găsesc două mașini avariate, iar într-una dintre se aflau încarcerați doi părinți pe locurile din față, în stare gravă, și doi bebeluși gemeni, fixați bine în scoicile de protecție, care chicoteau pe locurile din spate, fără a da semne că știau ce s-a întâmplat. Din acele momente încărcarea pe medicii și pompierii aflați la locul accidentului a ajuns la cote maxime. Timp de două ore, cât s-au dedicat pentru a salva întreaga familie, pe stațiile de comunicare ale pompierilor nu s-a auzit nimic. Abia apoi se aude înfundat pe stație: "Am reușit să urcăm părinții în ambulanțe, iar cei doi bebeluși sunt în cea de-a treia. Bebelușii nu par să fi suferit afecțiuni în urma accidentului."

Ambulanțele pleacă în grabă la spital, iar pompierii își strâng lucrurile pentru a se întoarce la subunitate. Așa a decurs doar una dintre miile de intervenții la care Rareș a răspuns, indiferent dacă a fost nevoie să descarcereze sau să folosească echipamentele de alpinism sau să acorde primul ajutor calificat pe ambulanța SMURD. Pentru el faptul că a putut fi de ajutor celor aflați în suferință îl determină să zâmbească și să te privească sincer de fiecare dată când te va întâlni. Mai mult decât atât, în timpul liber, el se dedică ca și voluntar într-o altă organizație de salvatori.

El este singurul pompier clujean care a participat la ForFirEx 2019, cel mai mare exercițiu pentru stingerea focurilor de pădure desfășurat în România, în calitate de voluntar al asociației Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.).

Rareș este de o modestie extraordinară și cu dragoste imensă față de oameni, iar colegii îi mulțumesc pentru tot ceea ce face. Pentru ei este și va fi mereu un erou!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.