Distrugere controlată a muniției neexplodate identificată în decursul anului
Sursa Foto: ISU Tulcea
Vineri, 15 noiembrie, a.c., pirotehniștii din cadrul ISU Tulcea și ISU Constanța au executat o misiune de distrugere controlată a elementelor de muniție neexplodată identificate în decursul anului. Au fost distruse 14 proiectile explozive, 4 grenade de mână și 75 de cartușe.
Pompierii tulceni readuc în atenție următoarele reguli de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate:
Este strict interzis:
- atingerea muniției cu mâna sau alte obiecte;
- lovirea sau mişcarea muniției găsite în pământ sau la suprafaţă;
- introducerea muniţiei în foc;
- demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
- joaca copiilor cu diferite elemente de muniție, ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
- ridicarea, transportul şi introducerea muniţiei în încăperi sau locuinţe.
Se previne populaţia, în special copiii, despre faptul că o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia. Se cere tuturor cetăţenilor care au cunoştinţă despre existenţa unor elemente de muniție neexplodată să anunţe imediat organele autorităţilor locale (primărie), poliţie, pompieri sau să sune de urgență la numărul unic 112.
Se informează populaţia că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor elemente de muniție rămasă neexplodată, se interzice:
- accesul oricărei persoane;
- executarea de săpături manuale sau mecanice;
- aprinderea focului;
- circulaţia vehiculelor, oamenilor sau animalelor.
Explicați copiilor aceste reguli! Puteți preveni o tragedie!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.