Grenadă defensivă, găsită într-o curte din municipiul Gheorgheni

Marți, 12 Noiembrie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Grenada defensiva  gasita intr o curte din municipiul Gheorgheni | imaginea 1 O grenadă defensivă a fost găsită, în după-amiaza zilei de duminică, 10 noiembrie, a.c., într-o curte din municipiul Gheorgheni, în urma unor lucrări agricole. Elementul de muniție, provenind din Primul Război Mondial, a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, de către echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita, în vederea distrugerii ulterioare.

Muniţia rămasă neexplodată din timpul celor două conflicte armate poate fi găsită aproape în orice locaţie din judeţul Harghita, de aceea măsura obligatorie care trebuie luată pentru evitarea tragediilor care pot apărea în astfel de situații este solicitarea intervenţiei echipajului specializat, prin numărul unic de urgenţă 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.