Intervenție de lungă durată la fondul forestier Măgura, Sibiu

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Interventie de lunga durata la fondul forestier Magura  Sibiu | imaginea 1 În noaptea de duminică spre luni, 28 octombrie, a.c., în jurul orei de 1:40, Detașamentul de Pompieri Sibiu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost sesizat cu privire la un incendiu de fond forestier ce se desfășura în zona de pădure Măgura, din localitatea Cisnădie.

Timp de peste 48 de ore, pompierii militari sibieni, alături de membrii Ocolului Silvic ”Valea Sadului” Cisnădie, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Cisnădie, cetățeni voluntari cu autoturisme off-road, precum și motociclete enduro au acționat, printr-un efort comun, pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta cu precădere la stratul de frunze și resturi vegetale (litieră), mocnit, și care la acțiunea vântului se propaga cu repeziciune pe zonele abrupte ale muntelui.

Intervenția salvatorilor s-a desfășurat în condiții dificile, în pantă abruptă, fum înnecăcios și accesul greu pentru alimentarea vermorelelor. Transportul apei a fost efectuat cu bazine mobile alimentate la o distanță de aproximativ 3 km și transportate cu utilajele specifice zonelor abrupte și greu accesibile.

Peste 200 de persoane au acționat la fața locului cu instrumente specifice incendiilor de fond forestier respectiv, vermorele, lopeți evantai, mături, drujbe etc. Pagubele înregistrate: au ars aproximativ 4 ha de litieră și doborâturi, iar cauza care a determinat producerea incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Salvatorii adresează mulțumiri Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă (CJSU) Sibiu, Comitetului local pentru situaţii de urgenţă (CLSU) din Cisnădie, tuturor cetățenilor voluntari pentru sprijinul oferit pompierilor militari, membrilor Ocolului Silvic Cisnădie și voluntarilor din cadrul SVSU Cisnădie și Sadu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.