Intervenție salvatoare pentru un bărbat căzut într-o fântână

Duminică, 17 Noiembrie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

Interventie salvatoare pentru un barbat cazut intr o fantana | imaginea 1 Intervenție salvatoare pentru un bărbat de 63 de ani, căzut într-o fântână, la o adâncime de circa 9 m, pe strada Colinei, din municipiul Cluj-Napoca. Pompierii, salvatorii de pe ambulanță și polițiștii au răspuns apelului de urgență, înregistrat în seara zilei de miercuri, 13 noiembrie, a.c., în jurul orei 17.20, care anunța despre bărbatul căzut în fântână, pe timpul unor lucrări de întreținere a instalației de aducție a apei din fundul puțului.

Adâncimea considerabilă, aerul rarefiat și diametrul îngust al fântânii (cca 90 cm) au făcut dificilă misiunea salvatorilor de a ajunge la bărbatul rănit. Aceasta era conștient și putea comunica cu salvatorii aflați la suprafață, însă nu mai putea să iasă afară din cauza rănilor suferite, iar viața lui era pusă în pericol de lipsa de oxigen și apa rece de pe fundul fântânii.

Pompierii au realizat o succesiune de scări până în adâncul puțului, iar bărbatul s-a prins singur cu un brâu, asigurat cu o cordiță de salvare de către pompieri. Apoi, alături de salvatorii SAJ și polițiști au acționat în echipă, folosindu-se de brațele proprii, pentru a-l trage afară pe bărbat. Echipajul SAJ l-a consultat pe bărbatul rănit și l-a transportat apoi la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.