Misiune de distrugere a muniţiei descoperite în ultima perioadă în judeţul Vrancea

Vineri, 08 Noiembrie 2019Vrancea
Sursa Foto: ISU Vrancea

Misiune de distrugere a munitiei descoperite in ultima perioada in judetul Vrancea | imaginea 1 Pirotehnicienii ISU Vrancea au organizat vineri, 01 noiembrie, a.c., în poligonul amenajat din comuna Năneşti, o misiune de distrugere a muniţiei descoperite în ultima perioadă pe teritoriul judeţului Vrancea.

Au fost distruse 1093 grenade ofensive, 32 proiectile perforante, 17 proiectile explozive, 9 cartuşe de infanterie, 3 grenade defensive şi 2 elemente de muniţie. Muniția provenea din cele două Războaie Mondiale, unele proiectile fiind în perfectă stare de funcționare. Misiunea de distrugere s-a desfășurat cu profesionalism, fără a pune în pericol vieți omenești sau bunuri materiale.

De la începutul anului au fost executate patru astfel de misiuni, fiind distruse 1395 muniţii de infanterie şi elemente de muniţie, 1152 grenade ofensive, 133 proiectile explosive, 65 grenade defensive, 61 proiectile perforante, 5 bombe aruncător, 1 bombă de aviaţie şi 1 mină antipersonal.

Misiune de distrugere a munitiei descoperite in ultima perioada in judetul Vrancea | imaginea 2

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea revine cu un apel către populaţie, privind modul de comportare în situaţiile descoperirii unor elemente de muniţie.

Astfel, sunt interzise:

  • atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
  • lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
  • demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;
  • joaca minorilor cu diferite elemente de muniţie;
  • ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau în locuinţe.

Populaţia trebuie să cunoască faptul că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii neexplodate este interzis:

  • accesul persoanelor şi în special al copiilor;
  • executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice;
  • executarea unor lucrări funciare;
  • circulaţia vehiculelor, oamenilor sau animalelor.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc, prin apel la numărul unic de urgenţă 112. NEUTRALIZAREA ȘI DISTRUGEREA MUNIȚIILOR SE EXECUTĂ NUMAI DE CĂTRE SUBUNITĂȚILE PIROTEHNICE CARE AU PREGĂTIREA ȘI DOTAREA CU APARATURĂ SPECIALĂ PENTRU ACEASTĂ MISIUNE PERICULOASĂ. NU UITAȚI! Nerespectarea acestor reguli poate produce rănirea gravă sau chiar decesul celor implicați.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.