Operațiunea de salvare oilor de pe nava eșuată continuă

Vineri, 29 Noiembrie 2019Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Operatiunea de salvare oilor de pe nava esuata continua | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța sunt şi au fost permanent la faţa locului și au intervenit cu toate mijloacele. Înca din prima zi a apelului, salvatorii au intervenit alături de ceilalti reprezentanți ai autorităților și principala prioritate a fost cea de salvare a animalelor vii.

În prima zi au fost scoase 32 de oi, luni, 25 noiembrie, 17, și marţi, 26 noiembrie, a.c., 11 ovine.

Dacă în prima zi s-a intervenit de pe ambarcațiune, cu recuperarea oilor din apă, începând de luni, salvatorii au reușit sa între în condiții de siguranță pe navă și să le scoată din vapor, fiind predate ambarcațiunii și duse la mal, acolo unde au fost preluate și duse la adăpost.

Permanent au fost salvatori la fața locului, care au depus și depun in continuare toate eforturile pentru salvarea ovinelor.

În următoarele zile, la navă s-au efectuat alte 2 decupaje în puntea superioară pentru a facilita accesul personalului de intervenţie, iar apoi, s-a acţionat pentru evacuarea restului de ovine rămase în viaţă.

La bordul navei sunt şi 6 medici veterinari (3 voluntari şi 3 din cadrul ANSVSA) care tranchilizează ovinele, pentru a putea fi scoase rapid şi, ulterior, predate și transportate cu ambarcațiuni la mal.

Oile evacuate de pe nava eșuată sunt depozitate temporar pe cheu, în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă, iar în momentul în care își revin, se transportă cu mijloc de transport autorizat la ferma de provenienţă, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA.

Totodată, la faţa locului sunt şi echipaje din cadrul Poliţiei de Frontieră, ANR, ARSVOM şi scafandrii privaţi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.