Peste 60 de intervenții în ultimele 24 de ore

Duminică, 17 Noiembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Peste 60 de interventii in ultimele 24 de ore | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au răspuns prompt la un număr impresionant de cazuri în ultimele 24 de ore ca urmare a apelurilor venite pe numărul de urgență 112.

In contextul avertizărilor meteo de cod galben, portocaliu și roșu de vânt puternic înregistrate pe raza județului Sibiu s-a intervenit prompt la un număr de opt cazuri pentru înlăturarea diverselor elemente de construcție ori arbori care amenințau siguranța cetățenilor sau bunurile acestora.

De asemenea, pompierii sibieni au gestionat cu profesionalism opt incendii izbucnite atât la vegetația uscată (municipiul Sibiu, localitățile Merghindel, Ocna Sibiului și Agnita), cât și la gospodăriile populației, înlăturând efectele negative precum și pericolul de extindere al acestora la zonele locuite sau vecinătăți.

Salvatorii sibieni au acordat de asemenea îngrijiri medicale cetățenilor aflați la nevoie in peste 45 cazuri de natură medicală, cei mai mulți fiind transportați la o unitate spitalicească pentru investigații suplimentare.

Pompierii sibieni recomandă cetățenilor să respecte măsurile următoare aplicate pe timp de vânt puternic:

  • în situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecție;
  • parcați autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță;
  • nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Pompierii asigură cetățenii că salvatorii sibieni sunt la datorie, pregătiți să intervină în toate situațiile de urgență care pot apărea ca urmare a avertizărilor meteo și nu numai.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.