Pompierii militari sibieni intervin pentru a treia oară în zona forestieră Măgura
Sursa Foto: ISU Sibiu
Pompierii militari sibieni intervin pentru a treia oară în ultimele săptămâni în zona forestieră Măgura pentru localizarea și stingerea incendiilor izbucnite la stratul de litieră al pădurii.
Efortul depus de salvatori pentru îndepărtarea pericolului pe care incendiul îl reprezintă pentru zona verde este îngreunat de condițiile existente în care se desfășoară intervenția, zona abruptă cu pericol de alunecare, condițiile de vânt care reaprind focarele existente, precum și transportul apei în cantități limitate (rezervoare de mici dimensiuni) la locul intervenției.
Profesionalismul salvatorilor a condus la localizarea incendiului, precum și la menținerea situației sub control, în ciuda factorilor nefavorabili enumerați mai sus. Intervenția se află în derulare, iar măsurile pentru eficientizarea acesteia se aplică gradual.
Momentan, la fața locului, s-au mobilizat peste 50 de pompieri militari, sprijiniți de reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie și ai Ocolului Silvic.
Se acționează cu vermorele, lopeți evantai, autospeciala de transport materiale în zone greu accesibile etc.
Pompierii sibieni asigură cetățenii din localitățile limitrofe că se depun toate eforturile în scopul limitării efectelor produse de incendiu.
Totodată, aceştia reamintesc pe această cale tuturor cetățenilor că pădurea, bunul nostru cel mai de preț, trebuie protejată împotriva tuturor pericolelor, mai ales împotriva incendiilor.
Pentru aceasta se recomandă respectarea măsurilor specifice astfel:
- Nu faceţi foc decât în locuri permise, la adăpost de vânt, curățind terenul din jur de orice material ce se poate aprinde!
- Nu faceți foc în caz de vânt puternic și pe timp secetos!
- Nu părăsiți niciodată focul făcut, înainte de a vă asigura de stingerea lui completă!
- Nu fumați și nu aruncați la întamplare resturile de chibrituri și țigări aprinse in pădure!
- Nu lăsați în aer liber borcanele și sticlele goale pentru că la interacţiunea acestora cu razele solare se poate produce focalizarea căldurii și se pot aprinde materialele combustibile din jurul lor!
- Depozitați cenuşa rezultată din ardere în gropi speciale, după ce ați stins-o cu apă!
- Anunțați prompt orice incendiu pe care îl observați și interveniți imediat cu mijloacele avute la îndemână!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.