29 de misiuni desfăşurate de pompierii vasluieni

Marți, 24 Decembrie 2019Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

29 de misiuni desfasurate de pompierii vasluieni | imaginea 1 Joi, 19 decembrie, a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au desfăşurat 29 misiuni, după cum urmează:

  • 15 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale;
  • 9 misiuni de recunoaștere în teren;
  • 4 misiuni acordare prim ajutor și asigurare măsuri PSI;
  • 1 misiune de stingere a unui incendiu.

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 12.30, un echipaj de la Secția de Pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi modul pentru descarcerare, precum și o ambulanță tip B2 cu echipaj de prim ajutor, la un accident rutier întâmplat la ieșirea din municipiul Huși, spre comuna Tătărăni, în acest eveniment rutier fiind implicate o persoană și un autoturism. Pompierii hușeni au intervenit pentru deblocarea victimei, asigurarea măsurilor PSI și pentru curățarea carosabilului.

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 13.20, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi modul pentru descarcerare, la un accident rutier produs în localitatea Vaslui, ieșirea spre municipiul Bârlad, în acest eveniment rutier fiind implicate două autoturisme și 4 persoane. Niciuna dintre persoanele implicate nu a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au asigurat măsuri PSI și au curățat carosabilul de combustibilul și antigelul scurs.

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 13.53, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad au participat la stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință de serviciu a fermei agrozootehnice aparținând S.C. ”AGROMED” S.A. din localitatea Gara Banca, comuna Banca. Au ars aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, toate obiectele de mobilier și bunurile de uz casnic aflate în încăpere. Cauza de producere a incendiului a fost un coș de fum deteriorat și necurățat.

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 21.26, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui a intervenit pe strada Călugăreni pentru deblocarea ușii unui apartament de la blocul nr. 18. În interior, pompierii au găsit, căzut și inconștient, un bărbat în vârstă de aproximativ 78 ani. În sprijin a sosit și o ambulanță TIM (terapie intensivă mobilă). După acordarea primelor îngrijiri medicale, persoana în cauză a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 22.33, Garda II Negrești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul pentru descarcerare, la un accident rutier produs în orașul Negrești, în acest eveniment rutier fiind implicate patru persoane și un autoturism. La sosirea echipajului de intervenție, pompierii au constatat faptul că un autovehicul a lovit un stâlp de electricitate, trei dintre victime se autoevacuaseră, cea de-a patra victimă fiind încarcerată. După descarcerare, toate cele patru victime (cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani) au fost transportate la Spitalul Județean Vaslui, cu ajutorul a două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.