Ardere cu degajări de fum, generată de un posibil depozit de steril

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Ardere cu degajari de fum  generata de un posibil depozit de steril | imaginea 1 În dimineaţa zilei de luni, 16 decembrie, a.c., în dispeceratul integrat al județului Hunedoara s-a anunțat de către populație că în apropiere de fosta mină Dâlja din Petroșani se văd coloane de fum ce se degajă din pământ. Imediat, la fața locului, s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani ce au asigurat zona și au limitat propagarea unei eventuale arderi.

În consecință, pentru evaluarea situației și stabilirea măsurilor ce se impun, prefectul județului Hunedoara a dispus convocarea la sediul Primăriei Municipiului Petroșani a "Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente, avarii, explozii și incendii în industrie, inclusiv prăbușiri de teren cauzate de exploatări miniere sau alte activități tehnologice".

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Petroșani a trimis la fața locului o echipă de experți, împreună cu specialiștii din cadrul I.S.U. Hunedoara, pentru a gestiona situația și a determina cauza de ardere. S-a constatat faptul că existau degajări de fum pe o suprafață de 8 mp, arderea fiind generată, cel mai probabil, de un posibil depozit de steril (reziduri de la exploatări miniere), aflat în curtea unui imobil.

S-au efectuat cercetări asupra concentrației de metan, atât în zona afectată, cât și la imobilele învecinate, rezultatul fiind negativ. Pompierii militari au lucrat la decopertarea manuală a zonei afectate, din cauza imposibilității utilajelor de a ajunge acolo, precum și la inundarea perimetrului, fiind oprită degajarea de fum.

Până la răcirea totală a rocii încălzite în urma arderii subterane, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani și un echipaj specializat CBRN de la Detașamentul de Pompieri Deva au asigurat zona.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.