Două persoane, evacuate ca urmare a unei dezinsecţii

Luni, 09 Decembrie 2019Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Doua persoane  evacuate ca urmare a unei dezinsectii | imaginea 1 Pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină sâmbătă, 7 decembrie, a.c., pentru preluarea a două persoane (un bărbat 70 ani și o femeie 67 ani), care acuzau probleme medicale, ca urmare a unor activități de dezinsecție pe scara blocului.

Echipajele s-au deplasat la locul intervenției cu două autoturisme de serviciu, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj C.B.R.N. (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear), un echipaj SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă) și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Cele două persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Unitatea de Primire Urgențe Suceava, pentru investigații medicale.

La locul intervenției, au fost executate patru măsurători cu aparate specifice din dotarea autospecialei C.B.R.N., nefiind înregistrate concentrații de substanță de dezinsecție volatilă. Au fost ventilate natural și artificial casa scărilor, subsolurile și apartamentul unde locuiau cele două persoane afectate.

Dezinsecția a fost executată de către o firmă specializată și autorizată, iar insecticidul folosit a fost K-Othrine (pesticid autorizat). După ce s-a stabilit că în zonă nu există niciun pericol, proprietarii au revenit în locuințe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.